Halva de casa

de anisoara in Dulciuri, 17 Ian 2010 | 20332 vizualizari

 

Aceasta reteta m-a impresionat de mult timp, am vazut-o intr-o revista "Practic in bucatarie". Este un desert foarte gustos pe care vi-l recomand sa-l serviti la mesele de sarbatoare in timpul postului.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. de gris
  • 200-300 gr de nuci pisate
  • 200 gr.zahar
  • 300 ml apa
  • vanilie
  • 60 gr ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva de casa:

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.

 2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute amestecind mereu cu o lingura de lemn.

3. Se toarna siropul dulce in vasul cu nucile si se amesteca mereu timp de 15 minute la un foc mijlociu pina toata compozitia se ingroasa si se desprinde de peretii vasului in care se fierbe.

4. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga vanilie, se toarna intr-un vas separat, ca sa-si ia forma si se lasa la racit cam 2 ore.

5. Se rastoarna  pe farfurie si se presara cu nuci pisate sau fructe uscate ( dupa dorinta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anisoara 1

18.01.2010, 22:10

Salut la toti, fetelor merita sa o preparati, este un desert foarte gustos de post. Deasemenea, cine prepara mereu checul "Negresa "receta de post , in combinatie cu acest desert in calitate de crema , se obtine o torta foarte gustoase pentru zilele de post. Nu am fotografiat tortul cind l-am preparat , dar credeti-ma, ca e este o combinatie a gustului destul de reusita : Negresa +receta de halva.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:39

Am incercat si eu o reteta asemanatoare si a fost tare buna

anisoara 1

24.01.2010, 10:55

Da , merita sa fie preparata si probata.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale